voordelig infrarood paneel

Zeker in deze dure tijden zoekt bijna iedereen naar manieren om te besparen op de verwarming. Het liefst gebruik je zo min mogelijk gas. Een voordelig infrarood paneel kan dan een uitstekend optie zijn.

voordelig infrarood paneel

Hoe werkt een infrarood paneel en wat is het precies?

Een infrarood paneel hoort bij de elektrische verwarmingen. Er wordt gebruik gemaakt van moderne technieken om een ruimte heel doeltreffend warm te krijgen. Je bespaart op deze manier op het gas, maar ook op de elektriciteit. Elektrische kacheltjes verbruiken heel wat meer stroom dan infrarood panelen. Ook wordt er veel efficiënter verwarmd met deze panelen. Als je een paneel slim inzet, kun je gerust 50% besparen op je energiekosten als je dit vergelijkt met een conventionele verwarming. Bovendien bespaar je ook nog op installatie- en onderhoudskosten. Een paneel is snel en gemakkelijk geïnstalleerd en vraagt eigenlijk helemaal geen onderhoud. 

Bij de conventionele verwarming wordt de lucht in een ruimte verwarmd. Infrarood panelen lijken eigenlijk meer op de zon. Als je bedenkt hoe de zon de aarde verwarmt, dan moet je dat bij een infrarood paneel eigenlijk ook zo zien. Die verwarmt objecten in een ruimte. Er worden lange warmtegolven uitgezonden en die lijken wel op zonnestralen. Maar dan heb je wel de warmte en niet de schadelijke UV stralen. De warmte voelt meteen heerlijk op je huid. 

Waar bestaat een infrarood paneel uit?

Infrarood panelen koop je voor de verwarming van je huis, maar het zijn tegelijkertijd mooie blikvangers. Ze lijken van geen kanten op radiatoren aan de wanden. Deze zijn vaak storend. Bij panelen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooi infrarood fotopaneel. Het lijkt dan alsof er een schilderij aan de muur hangt en dat is ook zo, maar bovendien ontvang je hiervan warme stralen. De panelen kunnen ook verwerkt worden in het plafond of aan de wand. Ze zijn plat en nemen maar weinig ruimte in. Je koopt deze panelen bij bouwmarkten of je bestelt ze online.