Zo kun je zelf kunstgras leggen

kunstgras leggen

Heb je mooi kunstgras gevonden en wil je het graag zelf leggen? Dat kan, al is het zeker aan te raden om een specialist in te huren. Met name als het gaat om een groter oppervlak kunstgras leggen. Het is namelijk absoluut een specialistische klus. Heb je echter het geld er niet voor, of gaat het om een heel klein tuintje of dakterras? Dan kun je het – met de juiste tips – ook zelf proberen. 

kunstgras leggen

Een zandbed

Wanneer je in een tuintje gras gaat leggen dan is het belangrijk om een zandbed aan te leggen. Die ondergrond mag bijvoorbeeld stratenmakers zand of bestratingszand zijn. Op een dakterras moet je het vaak anders aanpakken. Dat zandbed moet je nu eerst inwateren en uitvlakken. Het moet namelijk zo compact mogelijk liggen. Hierna volgt soms nog een onderdoek.

Kunstgras leggen

Je kunt nu het gras zelf gaan leggen. Rol het kunstgras uit en trek plooien even goed recht. Let op de richting waarin de sprieten staan, met name wanneer je meerdere stukken aan elkaar moet verlijmen. De naden moet je vervolgens snijden. Dat is ook geen simpel klusje dus let bovendien weer op de richting van het gras. 

Het juiste gras kiezen

Alles begint natuurlijk bij de juiste grassoort kiezen. Want als het om kunstgras gaat, zijn er een heleboel verschillende optie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hoogpolig gras. Dit is gras waarvan de sprieten een behoorlijke hoogte bereiken. Dit gras is extra zacht en vooral aan te raden als er kinderen in de tuin spelen.