Welke verschillende soorten overkappingen zijn er?

In Nederland hebben we te maken met veel verschillende weersomstandigheden. Om de reden kiezen veel mensen voor een overkapping in de tuin. Hierdoor kunnen ze in de verschillende weersomstandigheden nog steeds genieten van hun tuin. Er zijn verschillende mogelijkheden om een overkapping te plaatsen. In dit artikel leg ik de verschillende mogelijkheden uit.

Veranda

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een veranda in te tuin te plaatsen. Een veranda betekent eigenlijk hetzelfde als een overkapping. Een veranda zorgt ervoor dat je buiten kunt zitten, ook als de weersomstandigheden minder zijn. Het biedt je de mogelijkheid om overdekt te zitten. Sommige mensen kiezen ervoor om een veranda in te richten als een tweede woonkamer met televisie en een open haard.

Tuinkamer

Een tuinkamer kan gezien worden als een uitgebreide variant van de veranda. Vaak wordt er bij een tuinkamer gebruik gemaakt van een glazen dak of van glazen wanden. Hierdoor creëer je een soort van nieuwe kamer zonder dat je afgezonderd zit. Het voordeel is dat het geen afgezonderde ruimte is, maar dat je wel beschermd bent tegen wind, zon en regen.

Serre

Een serre is eigenlijk een soort van aanbouw. Het enige verschil is dat een serre voornamelijk bestaat uit ramen. Een serre zorgt ervoor dat er meer ruimte in de woning ontstaat. Een serre wordt vaak gezien als een ruimte tussen binnen en buiten. Op deze manier kun je ook van je tuin genieten in de winterperiode. Daarnaast voegt een serre ook waarde toe aan je woning.