Onder de overkapping in de tuin is het dag in dag uit genieten

ali3Wat is er nou heerlijker dan het gehele jaar door buiten te kunnen zijn, dag in dag uit die kans te kunnen hebben? Ik weet dat ik met een schuin oog al naar de toekomst kijk en dat ik niet onder stoelen of banken heb gestoken op zoek te zijn naar een spannender manier van leven, maar van tijd tot tijd komt echt het besef dat ik het hier al zó goed voor elkaar heb. Die nieuwsgierigheid naar het nieuwe, het onontdekte blijft, maar die heeft dan ook altijd al in mij gezeten, ik heb een onrustige aard. Toch is er tegelijkertijd ook een hang naar het vertrouwde in mij, een hang naar het bekende en het heerlijk geborgene van een huis.

Wat een toevoeging aan de tuin!

a2Soms zie ik mijn huis ineens in een heel nieuw daglicht en besef ik me hoe goed ik het voor elkaar heb hier. Zoals ik dit verhaal al begon, ik heb de mogelijkheid te allen tijde naar buiten te kunnen gaan. Ik heb hier ooit een gigantische overkapping tuin kunnen bouwen en ik zou die nooit van mijn leven willen missen. Het is eigenlijk een uit de klauwen gewassen veranda of patio en het is echt heel erg mooi geworden – en dat niet alleen, het is gewoon erg prettig ook op dagen als deze naar buiten te kunnen. Gisterenavond nog heb ik, terwijl het om ons heen donker was en best hard woei, heerlijk onder deze overkapping van de tuin kunnen zitten zonder ook maar ergens last van te hebben. Het is er snel warm en aangenaam en het is dus een oprecht heerlijke toevoeging aan de tuin! a1