Het planten van graszaad is een economische en bevredigende manier om de groene ruimte rond uw huis uit te breiden of uw bestaand gazon te verbeteren. Om te genieten van een succesvolle gras-inrichting en alle voordelen die het zaaien van gras biedt, kunt u deze stappen volgen.

KIES DE JUISTE TIJD VAN HET JAAR

De tijd van het jaar waarin u graszaad plant heeft een direct effect op het succes ervan. Juiste timing helpt ervoor te zorgen dat uw graszaad goed ontkiemt, snel groeit en gezond blijft, terwijl nieuwe zaailingen worden gevestigd.

DE GROND VOORBEREIDEN

Een gezond, aantrekkelijk gazon begint met een goede voorbereiding van de grond. Een goede sortering van de grond voorafgaand aan het planten is belangrijk, omdat het helpt ervoor te zorgen dat het water efficiënt wegvloeit en gemakkelijk kan worden gemaaid. Optimale bodemomstandigheden stimuleren succesvolle zaadontkieming en ondersteunen een gezonde grasgroei.  

KIES HET BESTE ZAAD

Om te slagen bij het kweken van een gezond gazon, is het belangrijk om kwaliteit graszaad te kopen dat aan uw klimaat en uw het groeien voorwaarden goed geschikt is. U kunt op moowy.be meer informatie vinden hierover.

PLANT HET ZAAD

Zodra de wijzigingen zijn voltooid en uw bodemoppervlak glad en geprepareerd is, verspreid u het zaad gelijkmatig uit volgens de aanbevolen zaai tarieven van uw zaad product. 

WATER OP DE JUISTE MANIER

Houdt de gras zaden en zaailingen voortdurend vochtig, maar niet te vochtig. Dit is van cruciaal belang voor succesvolle graszaaiende inspanningen. Water de nieuw gezaaide gebieden twee tot drie keer per dag met een lichte spray om de zaden vochtig te houden. Stop met water geven wanneer plassen beginnen te verschijnen op het bodemoppervlak. Zodra de zaden ontkiemen en gras zaailingen beginnen te groeien moet er geleidelijk minder vaak gewaterd worden