Authentieke verticale sectionaalpoort vervangen

slkbcdlkshdSlechts twee maanden geleden is het nu dat ik deze loods kocht. Al jaren was ik voorzichtig aan het rondkijken naar een woning, maar had ik daar geen haast bij. Na ongeveer tien jaar te hebben gehuurd kwamen bij mij die kriebels een eigen huis te hebben dat ik volledig naar mijn eigen zin en eigen wensen zou kunnen inrichten. Geen wonder ook, want ik ben een echte aanpakker en zelfstandig klussend je eigen woning vormen heeft me dan ook altijd al aangesproken. Ik keek helemaal niet in het segment waar ik uiteindelijk terecht ben gekomen, ik richtte me op gewone huizen – die weliswaar nog een opknapbeurt nodig hadden, daar niet van. Echter, toen ik op een bewuste middag in augustus langs deze loods kwam te fietsen bemerkte ik gedurende die fietsrit dat ik deze loods niet uit mijn hoofd kreeg. Ik merkte dat ik ideeën begon te ontwikkelen over wat ik ermee zou doen, was het mijn woning geweest.

 

Het opknappen van de poort en het behouden van het karakter

 

Een lang verhaal kort: ik heb de loods gekocht en ben deze nu druk aan het opknappen. Het liefst heb ik het belangrijkste gedaan zodra het echt winter begint te worden, wat betekende dat ik er nogal wat vaart achter zette. Een van de belangrijkste dingen die diende te gebeuren was het aanpassen van de verticale sectionaalpoort. Ik heb namelijk besloten alle oude elementen erin te willen houden en hoewel de verticale sectionaalpoort volledig vervangen diende te worden, heb ik het bedrijf waar ik de klus aan uitbesteede, namelijk Different Doors, de opdracht gegeven een echt gelijkende poort te maken zoals deze er oorspronkelijk ook moet hebben uitgezien. Dat is goed gelukt, kan ik wel zeggen, en daarmee heb ik echt een bijzonder uitgangspunt van het exterieur, want het ziet er nog steeds erg authentiek uit.