Waarom rijplaten belangrijk zijn voor een evenement

Je ziet wel regelmatig bijvoorbeeld op evenementen terreinen dat er gebruik gemaakt wordt van rijplaten. Misschien heb je nog wel geen idee gehad dat dit rijplaten waren, maar deze zijn vaak gemaakt van rvs of van kunststof en worden toch wel heel erg vaak gebruikt. Tegenwoordig zie je ook wel vaak dat een kunststof rijplaat gebruikt wordt en dat deze de vaak zachte bodem goed kan beschermen tegen de diepe bandensporen die sommige zwaardere voertuigen achter kunnen laten. Wanneer deze rijplaten namelijk niet gebruikt worden, dan zie je vaak na afloop van het evenement dat er diepe bandensporen zijn en dat het een grote drassige modderpoel geworden is. 

Een modderpoel voorkomen

Die drassige modderpoel willen veel mensen voorkomen, wanneer zij bijvoorbeeld weten dat er een kermis op komst is waar de vrachtwagens het terrein zullen betreden wat normaalgesproken een groot grasveld is, dan zullen zij zorgen voor goede rijplaten. Er zijn best wel wat verschillende formaten waaruit gekozen kan worden om zo een mooie baan te maken voor de wagens, zodat zij het grasveld zelf niet hoeven te beschadigen. Het gras onder de plaat zal wel tijdelijk minder mooi zijn, maar vaak komt dit na een regenbui en na wat uren zon al snel weer goed en is dit een stuk minder schade dan dat de zware voertuigen anders achterlaten. 

Voorbereiding voor het evenement

Wanneer jij op het punt staat om een evenement te organiseren waarbij je weet dat er zwaardere voertuigen nodig zullen zijn, dan kun je misschien alvast een kijkje nemen op een site zoals die van www.induplates.be daar vind je alles over de verschillende rijplaten en zo kun je een volledig plan indienen bij de gemeente waarbij jij kunt vermelden dat je ervoor gezorgd hebt dat er zo min mogelijk schade aan het grasveld zal worden toegebracht en dat je hier een goede oplossing voor gevonden hebt. Zo ben je als organisator optimaal voorbereid.