Verouderde eiken balken van HOUTvakman.be

Bent u echt op zoek naar iets bijzonders, dan zijn onze unieke balken van ‘oud eikenhout’ iets voor u: stoer, sfeervol, rustiek, natuurlijk & bomvol karakter. Met een verouderde eiken balk van HOUTvakman.be kiest u voor iets unieks, een echte eyecatcher die – wat de uiteindelijke toepassing ook is – een luxueus accent toe zal voegen! Hier vertellen wij u natuurlijk graag wat meer over. 

4 stijlen

Met diverse verouderingstechnieken zorgen wij in eigen beheer voor een levensechte oude balk. Hoogwaardig massief eikenhout met die bijzondere ‘oude eiken look’ voor een scherpe prijs. Binnen het verouderingsproces hanteren wij een 4-tal (elkaar opvolgende) stijlen. De basisbewerking is het ‘afschaven’ van de harde kanten van de balk, dit zorgt voor een natuurlijke vorm. Als extra optie kan het hout (op)geborsteld worden, waardoor de houtnerven duidelijker zichtbaar worden. Vervolgens kunnen wij de balk roken met ammoniak, waardoor het out die mooie donkere ‘oude eikenhout’ kleurtint krijgt. Als laatste optie kunnen wij de balk behandelen met eerst een whitewash en vervolgens een olie. Voor welke verouderde eiken balk stijl kiest u? Bent u gek op de uitstraling van oud eikenhout, bekijk dan ook zeker even de verouderde eiken plank van HOUTvakman.be!

Binnen & buiten

De basis van ons verouderde eikenhout is vers AD (air dried) rustiek Europees eikenhout. AD eikenhout wordt – met een vochtpercentage (aan het oppervlak) van circa 20-25% – wordt primair buitenshuis gebruikt. Onze oude eiken balken worden vaak gebruikt voor luxueuze overkappingen, bijgebouwen & poolhouses, voor buiten dus. Er kwam steeds meer vraag naar oude balken voor binnen. Dit is mogelijk, maar hierbij is een correcte montage wel van groot belang voor een mooi eindresultaat, zeker voor de lange termijn. Onze oude balken zullen binnenshuis altijd gaan werken (d.w.z. inkrimpen, scheuren, vervormen). Zorg er dus altijd voor dat u – of uw aannemer, timmerman of handige kennis – weet wat hij of zij doet.