Speltheorie begrijpen en strategische beslissingen nemen

download (2)Speltheorie is de studie van strategische besluitvorming. Meer bepaald is het de studie van wiskundige conflict- en samenwerkingsmodellen tussen intelligente rationele beslissingnemers. Het kan ook interactieve beslissingstheorie worden genoemd.

Waarom moet ik mij informeren over speltheorie?images (6)

1. De logica van strategisch onderling afhankelijke situaties wordt heel snel heel ingewikkeld. – Speltheorie geeft ons ‘boekhoudkundige’ tools om ons hierbij te helpen.
2. Met speltheorie kunnen we snel vergelijkingen maken tussen situaties. – Hierdoor zult u in de toekomst sneller kunnen denken.

Speltheorie kan worden gebruikt voor dagdagelijkse beslissingen en zelfs spelletjes die we willen spelen zoals het casinospel Roulette.

Denk aan het grote aantal variabelen dat bij een spelletje Roulette betrokken is.

Zal het balletje landen op Rood of Zwart? Zal het landen tussen 1 en 18, 19 tot 36 of op 0? Zal het balletje landen op oneven of even nummers? In de 1e 12, 2e 12 of 3e 12?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden waarmee rekening moet worden gehouden bij een spelletje roulette en veel van die mogelijkheden kunnen worden uitgewerkt met kansberekening of door speltheorie te gebruiken. Uw kansen om te winnen en te verliezen zijn niet altijd 50 / 50. Deze kunnen worden beperkt als u weet waar u op moet letten.

Bekijk de interactieve gids van Unibet die u zal helpen meer inzicht te krijgen in Speltheorie. Dit kan u helpen als u spelletjes speelt zoals Roulette. Er zijn twee interactieve spellen voor u om uw besluitvorming te testen waarbij u ook uitleg krijgt om ervoor te zorgen dat u in de toekomst betere beslissingen neemt.

images (7)