Denk je aan dakrenovatie voor je woning? Het dak is een belangrijk onderdeel van een woning want dit zorgt er immers voor dat je droog en beschut kunt wonen. Om te voorkomen dat een dak gaat lekken of andere slijtage gaat vertonen is het wijsheid je dak op tijd te laten renoveren.
Kijk wat voor dak je hebt

Ieder dak kan gerenoveerd worden. De meeste daken zijn voorzien van pannen die van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn maar bij een plat dak wordt ander materiaal zoals bitumen of dakleer gebruikt.
Renoveren om wateroverlast tegen te gaan

Dakrenovatie kun je laten doen als het dak al scheuren vertoont of het begint te lekken maar het is verstandig om dit eerder te doen om problemen binnenshuis zoals wateroverlast te voorkomen. Als je dak nog dicht lijkt te zijn en er een onverwachte stortbui valt kan het zomaar voorkomen dat er water doorheen komt en dan ben je te laat en zit je binnen met een probleem.

Mos tegengaan

Als je een dak hebt dat voorzien is van dakpannen kan daar na verloop van tijd mos op gaan groeien. Dit kijkt niet mooi omdat het dak dan een groene tint begint te vertonen maar door de mosvorming nemen de pannen die poreus zijn meer vocht op en zullen ze eerder verslijten.
Coating aan laten brengen

Als dakpannen beginnen te slijten of er scheurtjes in komen is de kans ook groter dat er water doorheen komt. Om dit te voorkomen kun je een coating laten aanbrengen op de dakpannen. Deze coating zorgt ervoor dat de pannen minder poreus zijn en minder vocht opnemen. Op die manier slijten ze ook minder snel.
Plat dak

Bij een plat dak kunnen zich na verloop van tijd scheuren vormen in de dakbedekking. Als er veel regen of sneeuw valt blijft dit op het dak staan waardoor er een groot gewicht bovenop ligt en het dak kan gaan lekken. Als het water niet meer weg kan omdat de regenpijpen of de goten verstopt zitten is het zeker zaak deze schoon te laten maken.