Wie van de moderne, industriële look van beton houdt, maar in huis of in de werkomgeving toch een warm interieur wil hebben, maakt met microbeton een goede keuze. De betonlook met microbeton zorgt namelijk dat de rauwe kantjes van een industriële betonvloer aanzienlijk verzacht worden. Het is dan ook logisch dat de betonlook met microbeton een succes is en daarom ook steeds meer wordt toegepast zowel in woningen als op de werkvloer. Daarom is het goed om het materiaal microbeton even onder de loep te nemen.

Wat is microbeton?

 

Microbeton is in feite de verbeterde versie van het materiaal dat we kennen onder de naam beton cire. Het nieuwe microbeton is een soort mortel mee bedoeld die uit twee bestanddelen bestaat: beton als droge stof en cire of hars als het vloeibare deel. Verder is dit materiaal, dat vaak voor vloeren wordt gebruikt, in verschillende kleuren beschikbaar. Zo kun je de juiste kleur kiezen die helemaal in je interieur past.

Microbeton toepassingen

Wat zijn de voordelen van microbeton?

 

Dit materiaal is gewoon gemakkelijk om aan te brengen op een reeds bestaand vloeroppervlak. Microbeton is dan ook nog eens duurzaam en het straalt gewoon klasse en stijl uit. Om microbeton te plaatsen, is het niet nodig om de oude vloer uit te breken. Dit scheelt heel wat werk en in sommige gevallen ook kopzorgen. Met een voorwaarde dien je wel rekening te houden: de al bestaande ondergrond moet voldoende hard en stabiel zijn. Stabiliteit is trouwens de randvoorwaarde bij uitstek voor elke vloer.

Kies voor een stijlvolle betonlook met microbeton

 

Wie voor het eerst een vloeroppervlak uit microbeton ziet, kan er niet omheen. Dit is een bijzonder, uniek en elegant materiaal dat je interieur een bijzonder cachet geeft. Bijkomend is dit vloeroppervlak gemakkelijk te onderhouden. Het materiaal laat verder geen water door, is bestand tegen krassen en werkt vlekafstotend. Los daarvan is microbeton een dun maar stevig materiaal dat er gewoon heel mooi uitziet. De stijlvolle betonlook met microbeton is gewoon een aanrader voor wie op zoek is naar een combinatie van een mooie vloer die tegelijk ook een lange levensduur heeft.

betonvloer

Wat kost deze betonlook met microbeton?

 

Wie na het lezen van dit artikel interesse heeft om te kiezen voor de betonlook met microbeton, wil uiteraard het prijskaartje van dit materiaal kennen. De prijs van een betonlook vloer met microbeton wordt in vierkante meter uitgedrukt. Afhankelijk van het gebruik van de vloer kan de prijs voor dit materiaal variëren tussen € 135 en € 155 per m².