automatische ontluchter in huis

automatische ontluchter radiator

Een automatische ontluchter voor de radiator wordt.door steeds meer mensen ontdekt als een handige en praktisch voordelige accessoire voor in huis. Een automatische ontluchter radiator heeft namelijk een reeks interessante te bieden. Hoe werken deze ontluchter eigenlijk en wat zijn de grootste pluspunten hiervan?

Hoe werkt een automatische ontluchter voor de radiator?

Automatische ontluchters voor cv ketels cq. radiators zijn systemen die ervoor zorgen dat lucht die zich in de leidingen en de ketel ophoopt, automatisch afgevoerd wordt

automatische ontluchter radiator

Geen getik in je radiatoren meer

Licht in de radiatoren kan ervoor zorgen dat radiatorleidingen vervelende tikgeluiden gaan maken. Deze ontstaan door lucht die zich in de leidingen of cv ketel verplaatst. Met een automatische ontluchter ben je van dit probleem af. En dat scheelt een hoop ergernis.

Handmatig ontluchten hoeft voortaan niet meer

Het gemak van een automatisch ontluchtingssysteem is ook een echte meerwaarde van ontluchters. Je hoeft de radiatoren namelijk voortaan niet meer met de hand te ontluchten. En dat scheelt je werk.

Je cv ketel gaat langer mee

Het geregeld en dus automatisch ontluchten van je verwarmingsinstallatie is een stuk beter voor je cv ketel. Deze werkt dan efficiënter en raakt mindernvaak in storing. Ook slijt het systeem minder snel. Op langere termijn betekent dit minder onderhoud en een cv ketel die langer meegaat.

Het gasverbruik gaat omlaag

Goed ontluchte leidingen en ketels zorgen ervoor dat je installatie beter functioneert. De apparatuur hoeft minder hard te werken om warmte te produceren. En dat leidt tot een vermindering van het gasverbruik. Jaarlijks kun je hierdoornal gauw tientallen euro’s uitsparen. Geld dat jengewoon in je eigen zak kunt laten en beter aan andere, leuke dingen kunt besteden. Fijn is hierbij dat je ook minder CO2 uitstoot. En daar is het milieu natuurlijk weer blij mee!

Installatie is voordelig en kun je door een installateur laten uitvoeren

Het laten installeren van een ontluchter is niet duur. Vraag bij je installateur na wat dit kost en verbaas je over de scherpe prijzen. Een loodgieter of installatiebedrijf kan de ontluchter dan bij je komen plaatsen.