3 tips voor je nieuwe interieur

Neem voorbeelden van de verf die je wilt gebruiken

Verf selectie is een van de belangrijkste en meest kosteneffectieve beslissingen die je kan maken. Goede verf keuzes zorgen voor harmonieus verbindingen van ruimtes. Beschouw het huis als een geheel. Je loopt het risico van het creëren van onsamenhangende kamers als je één kamer op tijd verf. Houd er rekening mee hoe kleuren onze stemming beïnvloeden. Sommige kleuren maken mensen gelukkig, kalm of zelfs geagiteerd.

Proef de werkelijke verfkleuren op de muren wanneer je naar opties kijkt. Observeer ze in natuurlijk licht, ochtendlicht en ’s nachts. Vaak een go-to kleur die goed werkte voor een project zal niet werken voor een ander. Wat zou kunnen werken bij je vriend thuis zal misschien niet werken bij jouw thuis.

Mix Hoge en Lage Prijzen

Designer betekent niet per se beter (of het nu om kunst of een Eichholtz interieur gaat, ook al is deze enorm mooi). Overweeg een “onbekende” kunstenaar of ontwerper en koop op basis van vorm, comfort en hoe de kunst of meubels werkt voor jou en je behoeften. De meest bescheiden objecten kunnen de meeste ziel hebben en het mooiste in een kamer zijn. Wees niet bang om hoge en lage prijzige items te mengen. Niet alles moet kostbaar zijn om belangrijk te zijn. 

Start onderaan

Design kan overweldigend zijn. Mensen willen vaak weten waar ze precies moeten beginnen. Voor elke kamer, wordt voorgesteld vanaf het begin te beginnen: beslissen over de vloerbedekking. Het maakt niet uit of je een hardhouten vloer wilt, tapijt, tegels, steen of muur-tot-muur tapijt. Denk eerst over de verdieping dat zal dicteren hoe andere stukken zijn gelaagd in de ruimte. Als je een neutrale toon of natuurlijke vezel selecteert zonder veel patroon of kleur, heb je meer opties met kleuren of bekleding in andere gebieden. Als je met een antiek tapijt begint en de kleuren van het tapijt de aandacht al trekt zal het moeilijker zijn om een kleurenpalet te formuleren. Het is belangrijk om deze dingen in tandem te plannen, anders kom je uit bij het circus effect: te veel dingen die gaande zijn zonder dat de ruimte als geheel in koor functioneert. Te beginnen met een bank of gestoffeerde stoelen beperkt je stijl onmiddellijk. Er is meer flexibiliteit met iets als een vloerkleed met tientallen of zelfs honderden mogelijkheden. Dit is waar je opties hebt en dan kan dan beginnen met de laag stukken. Het is een veel gemakkelijkere aanpak om je uiteindelijke vloerbedekking eerst te beslissing  om vervolgens de rest te kiezen.

Bron: https://www.solfelt.be/